Sök på polisen.se

Hem, ljuva hem

Hem, ljuva hem, handlar om brott i nära relationer. Utställningen finns inte kvar på Polismuseet men däremot här på vår webbplats.

Hem, ljuva hem handlar om våld mellan vuxna. Främst om mäns våld mot kvinnor. Vi beskriver här hur brotten kan se ut, hur våldet till slut blir en del av vardagen och vi informerar om vart du kan vända dig om du behöver hjälp.

Till utställningen finns en lärarhandledning som ger dig tips på hur materialet kan användas i undervisningen, för att diskutera våld i nära relationer. Om du vill använda utställningen i skolundervisningen lämpar sig materialet från årskurs 9 i grundskolan och för gymnasiet.

Handledning till webbutställningen Hem, ljuva hem - om brott i nära relationer

Innan man själv ställs inför en situation om brott i nära relationer, kan det vara svårt att tänka sig in i hur man reagerar.

Här hittar du övningar, case och frågor där du kan fundera över brott och våld i relationer. Övningarna går att göra ensam eller i grupp.

Brott mot barn och hedersrelaterad brottslighet ingår också i polisens arbete mot brott i nära relationer. Vill du veta mer om det, eller komma i kontakt med Polisen är du välkommen till Polisens informationssida Kom till oss (öppnar i nytt fönster).

Utställningen Hem, ljuva hem visades på Polismuseet åren 2011-2012.