Skola - Pedagogiskt program på Polismuseet

För oss på Polismuseet är barn och ungdomar väldigt viktiga. Genom att förlägga en lektion till Polismuseet har du och dina elever möjlighet att få en fördjupad kunskap om polisen och samhället. Vi möter elevernas frågor och presenterar nyheter och fakta.

PIDÖ_elever

Bild: Noomi Riedel

Boka visning

Om du vill boka en visning eller har frågor kring Polismuseets pedagogik är du välkommen att kontakta vår bokning: telefon 010-56 38 001 tisdagar och torsdagar mellan kl 9-11 eller mejla till polismuseet@polisen.se.

Boka visning

Planera eget besök

Du är varmt välkommen att besöka Polismuseet med dina elever på egen hand. Du föranmäler detta besök i vår bokning: telefon 010-56 38 001, tisdagar och torsdagar mellan kl. 9-11. 

Planera eget besök

Pedagogiskt material

Här kan du hitta pedagogiskt material i form av lärarhandledningar, case och filmer. Du kan använda dem när du besöker Polismuseet på egen hand med din klass eller efter en visning för att följa upp besöket.

Pedagogiskt material

Låg- och mellanstadiet

Barn tycker ofta att poliser och deras arbete är spännande. Polismuseet tar vara på den nyfikenheten och bidrar samtidigt till att barnen får en realistisk bild av vad polisen gör. Vårt pedagogiska program är anpassat för olika åldrar.

Låg- och mellanstadiet

Högstadiet och gymnasiet

Polismuseets visningar och aktiviteter svarar mot flera av kursmålen på högstadiet och gymnasiet. Lägg en annorlunda och stimulerande lektion hos oss.

Högstadiet och gymnasiet

SFI-visningar

Många SFI-lärare har uppskattat Polismuseets särskilda visningar riktade till SFI-klasser. Nyanlända till Sverige är en viktig målgrupp för Polismuseet.

 SFI-visningar

Trivselregler för skolgrupper

För att museibesöket ska bli så bra som möjligt för alla, vill vi att ni läser igenom och informerar era elever om våra trivselregler före besöket.

Trivselregler för skolgrupper

trivselregler Polismuseet.pdf (utskriftsvänligt format)